Goju-Ryu Karate

Okinawa Goju-Ryu karate er en af de traditionelle karate-stilarter, der er udviklet gennem generationer på den japanske ø Okinawa. Grundlæggeren af stilarten var Miyagi Chojun Sensei (1888-1953), som i 1930’erne satte karate-teknikkerne i system under betegnelsen Goju-Ryu. Ryu betyder stilart eller karateskole på japansk og go-ju betyder henholdsvis hård og blød. 

Okinawa Goju-Ryu karate er et stærkt og traditionsrigt selvforsvarssystem, hvor udøveren skifter mellem hårde og bløde samt lineære og cirkulære bevægelser. Netop kombinationen af hårde (go) og bløde (ju) teknikker gør, at Goju-Ryu karate kan trænes af alle. 

Goju-Ryu er brændstof for krop og sind; et gennemtænkt og raffineret system af fysiske teknikker og mental fordybelse. Det handler om kampsport og selvforsvar, men i lige så høj grad om at arbejde med dig selv og gradvist blive stærkere både fysisk og mentalt.

Linjen fra Miyagi Chojun Sensei til i dag

Efter etableringen af Goju-Ryu Karate-do i 1930’erne er systemet blevet videreudviklet og gået i arv til nye generationer. I 1979 grundlagde Higaonna Morio Sensei (f.1938) International Okinawan Goju-Ryu Karate-do Federation (IOGKF), som er det forbund Syddjurs Karateskole er tilknyttet. Higaonna Morio Sensei var elev af Miyagi An’ichi Sensei (1931-2009), der trænede under Miyagi Chojun Sensei, grundlæggeren af Goju-Ryu Karate-do. 

I dag er det Tetsuji Nakamura Sensei (f. 1965), 8. dan, der som international chefinstruktør står i spidsen for IOGKF.